Voor de autismeweek schreef ik een blog op Intranet van Alliander (voor het netwerk Mission Possible). Deze blog lees je hieronder!

De laatste tijd vraag ik mezelf best vaak af: wil ik hier de aandacht op vestigen? Maar het is de autismeweek deze week, dus ik heb het gevoel dat het nu wel even móet. Er heersen nog steeds veel vooroordelen over autisme en het is makkelijk om je te richten op wat iemand met autisme niet kan. Als je mij ontmoet, dan vallen waarschijnlijk veel van jouw vooroordelen weg. Neem vooral contact met me op als je nieuwsgierig bent. Ik vind ik heel leuk om de organisatie en de collega’s beter te leren kennen! Dus, autismeweek. Eigenlijk wil ik me tijdens deze week (en de rest van de weken) vooral richten op dat het oké is om jezelf te zijn. Of je nu een label hebt of niet.

Een label is niet wat ik wil, maar het is soms wel nodig voor anderen om meer begrip op te kunnen brengen. Het is heel menselijk hoor: we willen begrijpen waar iemands gedrag vandaan komt. En het label autisme helpt daarbij. Voor mij is autisme eigenlijk alleen een manier om uit te leggen dat mijn hersenen gewoon ‘anders’ werken. Ik heb heel veel karakterkenmerken en eigenschappen die niets met autisme te maken hebben. En mensen zonder autisme herkennen zich ook vast wel in een aantal kenmerken die bij autisme ‘horen’. Zo loopt alles een beetje door elkaar.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat autisme iemand niet definieert. Het geeft alleen aan dat de hersenen van deze persoon dus net even anders werken dan de meeste neurotypiche hersenen (zo noemen we de ‘meest gangbare’ hersenen. Het woord ‘normaal’ wil ik het liefst vermijden.) De autismeweek gebruiken we wat mij betreft vooral om meer begrip te kweken. Anders zijn is niet gek, het heeft ook hele mooie kanten en kan veel opleveren in een organisatie. Mission Possible helpt om die boodschap te verspreiden: een netwerk van en voor collega’s met een beperking. Maar ook als je geen beperking hebt ben je welkom, juist mooi om elkaar hierin te ontmoeten voor dat wederzijdse begrip. Achter de schermen zitten we niet stil en werken we aan activiteiten die we komend jaar kunnen gaan organiseren.  Stay tuned dus!

Wat ik naast Mission Possible heel fijn vind aan Alliander is de open cultuur, er is duidelijk aandacht besteed aan het geven van een gevoel dat je welkom bent. Dat voel je, in ieder geval, dat voel ik. Alle collega’s die ik tot nu toe heb gesproken (ik ben pas sinds 16 januari bij Alliander aan het werk via een detacheringsbureau voor mensen met Autisme: AutiTalent) vragen aan mij wat ik nodig heb. En dan antwoord ik altijd: ik heb een fijne sfeer nodig waarbij ik me veilig voel om mezelf te zijn. Heel veel kan ik zelf wel regelen om goed te kunnen functioneren op het werk: die noise canceling headphones zet ik zelf wel op. Heel veel heb je zelf in de hand, vooral gericht om overprikkeling te voorkomen. Zo probeer ik maximaal 2 van de 4 werkdagen op kantoor te werken om te veel prikkels te voorkomen. Soms vind ik dat jammer omdat ik veel energie krijg van fysiek samenwerken en mijn collega’s spreken.

De balans is vooral belangrijk, en daar moet ik dan misschien soms net wat beter op letten dan de gemiddelde collega. Maar, het kan ook niet altijd goed gaan met iedereen, of je nu autisme hebt of niet. Mijn boodschap: wees jezelf! Met of zonder autisme of wat voor label je dan ook hebt. En accepteer anderen zoals ze zijn. Ik zal jou in ieder geval accepteren zoals je bent.

-x- Sanne